HELBREDS-barometer - et spørgeskema til patienter med prostatakræft
Gå direkte til
HELBREDS-barometer - et spørgeskema til patienter med prostatakræft
I Urinvejskirurgisk Klinik på Aarhus Universitetshospital ønsker vi at forbedre kvaliteten af vores tilbud til dig som patient.
Derfor anvender vi Helbredsbarometeret, som er et spørgeskema til patienter med prostatakræft.
Om forløbet
Vi tilrettelægger dit forløb efter dine ønsker og behov.
Hvis vi vurderer, at der er behov for en konsultation, booker vi en tid ved den rette fagperson, så du får bedst mulig hjælp. Vurderingen er baseret på dine ønsker, din besvarelse og dine blodprøvesvar.
I HELBREDS-barometeret har du også mulighed for at tilføje en kort besked til personalet.
Du bedes besvare spørgeskemaet, når du besked om det i Eboks:
Log ind ved at indtaste dit cpr-nummer og en personlig kode - Den personlige kode får du tilsendt på SMS, når du indtaster dit cpr-nummer og trykker "start besvarelse"
Det tager cirka 10-15 minutter at besvare spørgeskemaet
Besvar spørgeskemaet snarest muligt efter du har modtaget det.
PSA-blodprøven er en vigtig del af dit kontrolforløb, hvorfor du bedes bestille tid til blodprøvetagning, så du kan få et samlet svar, når du kontaktes.
Vi tilstræber at se din besvarelse af skemaet inden for 2-3 uger. Hvis du har behov for akut hjælp, skal du kontakte din praktiserende læge.
Symptomer og bivirkninger kan være meget forskellige – nogle oplever slet ikke at have symptomer eller bivirkninger. Du skal derfor ikke blive bekymret, hvis der i skemaet spørges om symptomer eller bivirkninger, som du aldrig har oplevet.
Du besvarer HELBREDSbarometeret flere gange i forløbet. Derved kan vi holde øje med, om din vurdering af dit helbred og livskvalitet ændres. Samtidig ved vi dog, at der kan være andre grunde til, at man vurderer sit helbred som godt eller dårligt. Derfor spørger vi, om du har andre sygdomme.
Vi spørger til træthed, smerter, vægtændringer m.m. for at få et generelt indblik i din fysik.
Vi ved fra forskning, at patienter med alvorlig sygdom som kræft har øget risiko for at udvikle depression. Vi spørger derfor ind til symptomer på depression, så du kan få hjælp, hvis du har behov for det.
Behandling for prostatakræft kan påvirke din seksualitet.
Ved operation eller strålebehandling påvirkes nerveforsyningen til penis og kan forårsage rejsningsproblemer.
Vi tilbyder sexologisk rådgivning ved specialuddannet sygeplejerske, hvor du får mulighed for at drøfte emnet og blive vejledt i årsager og behandlingsmuligheder. Du er velkommen alene eller sammen med din partner.
Prostata er beliggende lige under urinblæren og omkranser urinrøret. Hvis prostata vokser kan den påvirke vandladningen og man kan opleve f.eks. slap urinstråle, hyppig vandladning eller infektion.
Behandling af prostatakræft kan påvirke vandladningen på forskellige måder. Efter operation vil de fleste opleve utæthed i varierende grad. Efter strålebehandling kan man opleve hyppig vandladning eller smerter og svie ved vandladning.
Hvis du har modtaget strålebehandling mod prostata, kan der opstå gener fra tarmen, som f.eks. diarre, smerter eller blødning fra endetarmen.
Gode råd
På Kræftens Bekæmpelses hjemmeside www.cancer.dk/prostatakraeft kan du finde mere information om prostatakræft. Kræftens Bekæmpelse har rådgivningscentre i hele landet, hvor man gratis kan komme ind og få hjælp og rådgivning.
Patientforeningen for prostatakræft, PROPA, tilbyder kurser og arrangementer i hele landet. Se mere på www.PROPA.dk
Kontakt
Urinvejskirurgisk Klinik, AUH
Telefon
Vi kan kontaktes på telefon 78452701 alle hverdage Kl. 08.00 - 15.00.
Hvis du vil tale med en sygeplejerske, kan du ringe alle hverdage kl. 7.45-8.30.
Aarhus Universitetshospital Palle Juul-Jensens Boulevard 35, 8200 Aarhus N Indgang C, Plan 2, Krydspunkt C218 Se på et kort
Urinvejskirurgisk Klinik
Sygeplejerskerne kan træffes på telefon 78452701 alle hverdage kl. 7.45-8.30.
Gå direkte til
Direkte link til denne side: www.auh.dk/758342
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.