Opskrifterne kan bruges som inspiration til den periode, hvor du er på flydende kost, og som supplement til blød kost.
Ved alle opskrifterne er der angivet energi og proteinindhold, så du selv kan følge med i, hvor meget energi og protein du får dagligt.
Mangler lysten og overskuddet til selv at fremstille supperne, er de pulversupper, der findes på markedet et udmærket alternativ. Anvender du sødmælk i stedet for vand, bliver supperne lige så næringsrige, som de supper der er givet eksempler på her i pjecen.
Du kan også bruge de frosne supper eller supper i brikkartoner. Hvis der er fyld i dem dvs. grøntsager / krydderurter eller andet, skal de blendes og sies. Disse supper skal tilsættes en legering for at de bliver næringsrige. Dette kan gøres ved at legere dem med skummetmælkspulver eller en æggeblomme.
Du kan bruge ingefær i dine smoothies, da ingefær giver en god smag og kan virke kvalmestillende, men det kan også undlades. Du kan tilsætte isterninger til din drik inden den serveres.
Opskrifter
Øllebrød
(2 portioner), 2½ skive rugbrød (ca. 125 g.)
2 dl. vand
2 dl hvidtøl
2 tsk. brun farin eller sukker
1 dl. piskefløde 38% til servering
Sådan gør du:
Rugbrødet sættes i blød i vandet ca.
1 time evt. natten over. Øl tilsættes og det koges i
ca. 10 min. under omrøring.
Farin eller sukker tilsættes og det koges op.
Serveres med piskefløde eller flødeskum.
Næringsindhold pr. portion:
Energi 1780KJ / Protein 5 g.
Ylette med frugtsauce
(1 portion)
2½ dl. ylette
2 spsk. frugtsauce eller frugt-
Coulis
Næringsindhold pr. portion:
Energi 880 KJ / Protein 16 g
Cultura drikkeyoghurt ( 1 portion )
2½ dl. drikkeyoghurt med
frugt.
Næringsindhold pr. portion:
Energi 625 KJ / Protein 7,5 g
Kartoffel – porresuppe. (ca. 4 dl. )
175 g kartofler
25 g løg
75 g porre
2 dl. bouillon ( okse / grønsags )
1 dl.piskefløde
Salt og peber
Det hele koges og blendes og evt.
sies. Fløden tilsættes til sidst og det
koges derefter op igen og smages til.
Næringsindhold pr. dl
Energi 610 KJ / protein 2 g
Tomatsuppe ( 2 portioner )
2 spsk.olie eller smør
1 spsk. hvedemel
3 dl. tomatjuice
½ bouillonterning(hønsebouillon)
1 dl. skyr
½ dl. piskefløde 38%
Salt og peber
Olie/smør og mel røres sammen i
gryden under opvarmning og derefter tilsættes tomatjuice
og bouillon og suppen koger i 5 min
Piskefløde og skyr blandes og tilsættes under omrøring.
Suppen koges op og smages til. Suppen kan serveres med aioli
Næringsindhold pr portion:
Suppe uden aioli
Energi 1.370 KJ Protein 9 g.
Næringsindhold pr. portion:
Suppe med ½ portion aioli.
Energi 2.085 KJ / Protein 9 g.
Avocadosuppe, kold ( 2 portiner ~ 4 dl. )
3 avocadoer
Saft af ½ citron
3½ dl.hønsebouillon
1½ dl.piskefløde
1 fed hhvidløg
Salt og peber.
Mos avocadokødet i en blender med kold hønsebouillon , 1 dl.piskefløde
og knust hvidløg. Smag til med salt og peber.
Næringsindhold pr. dl:
Energi 580 KJ Protein 1,6 g
Kyllingesuppe ( 4 portioner ~ 8 dl. )
1 løg
25 g smør
500 g kylling inderfilet
500 g jordskokker
2 gulerødder
1 l.bouillon
1 dl. piskefløde
Det hele ,på nær fløden, koges i ca. 30 min. Blend og sigt derefter suppen og
hæld det hele tilbage i gryden og tilsæt fløden
Kog suppen igennem og smag til med salt og peber.
Næringsindhold pr. dl:
Energi 330 KJ Protein 5,6 g
Mellemmåltider kan f.eks. være:
Smoothie (ca.2½ dl.)
Jordbær – banan
1 banan
50 g jordbær(friske eller frosne)
50 ml. piskefløde
120 ml.æblejuice
Alle ingredienserne blandes og blendes.
Næringsindhold pr. portion:
Energi 1250 KJ Protein 2 g
Cacaomælk med is (ca.2½ dl.)
2 dl.cacaoletmælk
50 g vaniljeis (1 skive ca.)
Røres sammen
Næringsindhold pr. portion:
Energi 950 KJ Protein 8 g
Milkshake (ca.2½ dl.)
2 dl.sødmælk
100 g frugt ( frisk , frossen eller fra dåse )
Mælk og frugt blendes.
Næringsindhold pr. portion:
Energi 862 KJ Protein 7 g
Smoothie med ananas og ingefær( 2 portioner).
150 g moden , frisk ananas
1 moden pære m. skræl
1 spsk. frisk ingefær
1½ dl. sødmælk
1½ dl. skyr
2 spsk. honning eller sukker
2 spsk. olie
Ingefær skrælles og rives groft, frugterne skæres
i mindre stykker og det hele blendes og tilsæt olie medens
det blendes. Smages til m. honning eller sukker.
Næringsindhold pr. portion:
Energi 1.495 KJ / Protein 11 g.
Smoothie med blåbær og banan( 2 portioner )
1 spsk. olie
1 banan
2 dl. blåbær, friske eller frosne
1 spsk. sukker 1 tsk vaniljesukker
2 dl. sødmælk
1 dl. skyr
Alle ingredienserne blendes sammen til en ensartet konsistens
og smages til med sukker.
Næringsindhold pr. portion:
Energi 1.110 KJ / protein 10 g.