Accepter dine følelser
Det er naturligt at være ked af det, bange og frustreret efter en skade. Nogle kan også opleve skyldfølelse over at være kommet til skade, og efterfølgende ikke slå til i hverdagen. Det er vigtigt, at du er åben og ærlig om, hvordan du har det, både over for dig selv og dit netværk.
Pas på dig selv
Sørg for hvile og restitution. Hvis du presser dig selv for hårdt, kan det blive sværere at håndtere skaden, fordi dit mentale overskud er nedsat. Husk at lave nogle af de ting, der gør dig glad.
En optimistisk og positiv tankegang kan gøre genoptræningsforløbet lettere at komme igennem. Oplever du derimod genoptræningen som uoverskuelig, kan det forlænge genoptræningsperioden og dermed også din tilbagevenden til hverdagen. Husk derfor at glæde dig over hvert lille fremskridt – det styrker din selvtillid og motivation til at fortsætte din træning.
Samarbejd om behandlingen
Har du før din skade været meget aktiv, kan du have en tendens til at starte for hårdt ud med træningen og daglige aktiviteter. Det er vigtigt, at du lytter til professionelle behandleres råd og vejledning. Spørg, hvis der er ting, du er i tvivl om og vær ærlig, hvis du ikke følger den plan du har fået.
Brug dit netværk
Du får brug for støtte og opbakning fra dit sociale netværk. Fortæl din partner/familie/venner, at du har brug for hjælp, og tag imod den hjælp de giver dig, også selvom du ikke har bedt om det. Hvis du over en længere periode bliver mere trist og sover dårligt, kan det være nødvendigt at få professionel hjælp til at forebygge depression eller angst. Kontakt din egen læge eller en psykolog.