En behandling varer ca. 2-3 dage. I sjældne tilfælde kan indlæggelsen vare længere.
Der gives som regel 4 behandlinger i alt med ca. 8 -16 ugers mellemrum. Der vil være mange uger ml. behandlingerne hvis din nyrefunktion og/eller knoglemarvsfunktion er nedsat.
Før man starter behandlingen vil du tale med en læge fra Kræftafdelingen og en læge fra Lever-, Mave og Tarmsygdomme, som er ansvarlig for behandlingen, samt en læge fra Nuklearmedicin & PET, der udfører selve behandlingen.
Under selve behandlingen skal du være indlagt på Kræftafdelingen i et døgn, da det er her, man har de specielle isolationsstuer til strålebehandling.
Om morgenen på behandlingsdagen bliver der lagt venflon i blodårer i begge albue-bøjninger til den nyrebeskyttende medicin og til saltvand. Du får medicin mod utilpashed, kvalme og smerter og herefter startes infusion med det nyrebeskyttende medicin
Efter ca. 1 time infusion af nyrebeskyttende medicin, sprøjtes behandlingsstoffet, ca. 10 ml Yttriúm.90-DOTA-peptid ind i blodet over ca. 5-min.
Det nyrebeskyttende medicin indgives over en periode på 12 timer og der er en ekstra indgift efter ca. 24 timer, denne strækker sig over 2 timer.
Du skal forblive på isolationsstuen det første døgn, herefter overflyttes du til Lever-, Mave og Tarmsygdomme, hvorfra du udskrives fredag eller lørdag.
Mens du er på isolationsstuen må du ikke få besøg af dine pårørende og personalet vil kun opholde sig kortvarigt på stuen. Det er derfor vigtigt, at du er i stand til at klare dig selv.
Efter 1 døgn kan du flyttes tilbage til Lever-, Mave og Tarmsygdomme. Kun i meget sjældne tilfælde skal man forblive på isolationsstuen.
Efter ca. 1 døgn er der en skanning af din hjerne på Nuklearmedicin & PET. Man foretager skanningen for at se om behandlingsstoffet sidder som man forventer i meningeomerne i din hjerne. Der indgives intet ved skanningen, man skanner på den behandlingsdosis, du fik dagen forinden.
Skanningen tager ca. ½ time.