Fødevareallergi, provokation
Undersøgelsen viser, om du har allergi over for bestemt fødevare.
Undersøgelsen kan også laves, hvis du kender din fødevareallergi og har brug for at vide, hvor meget du kan indtage af fødevaren, før du reagerer (tærskelværdi).
Fødevareallergi giver en klassisk allergisk reaktion ved indtagelse af en bestemt fødevare.
De fødevarer, der hyppigst giver allergi hos voksne er: Æg, fisk (torsk), mælk, skaldyr, rug, hvede, soja og jordnød.
Fødevareintolerens er ikke allergi, men skyldes en bred vifte af ufarlige reaktioner.
De fødevarer, der hyppigst giver fødevareintolerence er: Gluten, laktose, krydret mad og hvede (oppustethed).
Mange (10-20%) tror, de har fødevareoverfølsomhed, men det kan kun påvises hos 2,5% af den voksne befolkning.
Kontakt
Kontakt Lungesygdomme Klinik, Aarhus Universitetshospital
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte afdelingen. Telefonnummeret står på dit kontaktkort.
Find kontaktoplysninger under de enkelte klinikker og sengeafsnit
Gå direkte til
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.