Laktosefri mælkeprodukter indeholder lige så meget kalk som almindelig mælk og mælkeprodukter. Andre fødevarer indeholder også naturligt kalk, men ikke alle fødevarer har ”tilgængeligt” kalk det vil sige, at kalken i fødevaren ikke optages eller udnyttes godt i kroppen.
Af grøntsager, som gode kilder til kalk, kan man nævne broccoli og grønkål, der indeholder henholdsvis 44 og 200 milligram per 100 gram.
Spinat indeholder også kalk, men man optager/udnytter ikke kalken heri særlig godt på grund af indholdet af oxalat i spinat.
Andre kilder til kalk, som man udnytter godt i kroppen er små fisk, hvor man spiser fiskens skelet. Et eksempel herpå er sardiner.
Andre fødevarer kan være tilsat eller beriget med kalk for eksempel sojadrik, men det vides ikke, om man optager kalken heri.
Hvis man slet ikke indtager mælk og mælkeprodukter, bør man som en
tommelfingerregel sørge for et tilskud af kalk tilsat vitamin D.
Hvis man eventuelt har en sygdom, der gør, at man har svært ved at optage kalk eller allerede har knogleskørhed eller får medicin, der forhindrer, at man
genopbygger sine knogler, bør man drøfte typen af kalktilskud med sin læge.
Indhold af laktose i mælk, mælkeprodukter og andre fødevarer tilsat mælk. Værdier er oplyst per 100 g.