Hop til hovedindhold

Hvis du har for meget fosfat i blodet, skal du være opmærksom på, hvad du spiser. Der er fosfat i meget af den mad, vi spiser. At undgå fosfat i vores mad er ikke muligt, men mængden kan begrænses. I mange tilfælde er få ændringer nok til at nedsætte blodets indhold af fosfat. I denne vejledning kan du se, hvad du gerne må få og hvad du helst skal styre uden om.


Sådan gør du

Olie, oliemargariner, smør og plantemargarine er der ingen begrænsning

Eddike, krydderier, sennep og krydderurter er der ingen begrænsning


Mere information

På hjemmesiden Kosthåndbogen.dk under fanen ”Dagkostforslag”  kan du finde forslag til, hvordan du kan sammensætte måltider med mindre indhold af fosfat.


Kontakt

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte afdelingen. Telefonnummeret står på dit kontaktkort.

Se evt. vores kontaktoplysninger på hjemmesiden