Binyrerne er kirtler, som producerer forskellige hormoner, blandt andet binyrebarkhormonet kortisol. Kortisol påvirker blodtryk, blodsukker, kropssammensætning og knogler.

Mængden af kortisol i blodet ændrer sig i løbet af dagen. Derfor kan en enkelt blodprøve ikke bruges til at vise, om produktionen af kortisol er for høj. 

Det er derimod muligt at vurdere, om produktionen er for høj, ved en særlig blodprøveundersøgelse, hvor man forsøger at undertrykke kroppens egen produktion af kortisol ved at give kortisol i tabletform.


På undersøgelsesdagen


Risici og bivirkninger

Binyrebarkhormon i tabletform kan give indre uro og måske søvnløshed


Videre forløb

Du vil få svar på undersøgelsen via Klinik for Hormon- og Knoglesygdomme

Kontakt os, hvis du efter udskrivelsen oplever bivirkninger


Kontakt

Klinik for Hormon- og Knoglesygdomme

Telefon

7845 5470

Telefontider for klinikken

Er du i forløb hos os og har spørgsmål, som ikke kan vente til din næste kontrol, er du altid velkommen til at ringe til os.

Telefonen er åben til en specialespecifik sygeplejerske eller sekretær på alle hverdage mellem kl. 11.00 - 12.30. Det er derfor bedst at ringe i det tidsrum.

Har du presserende behov for kontakt uden for dette tidsrum, kan du på samme telefonnummer tale med en sekretær frem til klokken 15 på hverdage.

E-mail

Sikker mail (Kræver MitID)

Med sikker mail sender du via e-boks, og dine oplysninger er dermed beskyttede.

 

auh.hormon-.og.knoglesygdomme@rm.dk

Vær opmærksom på, at almindelig mail ikke er egnet til fortrolige oplysninger.

 

Gå direkte til

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.