Vi har samlet nogle af de relevante praktiske oplysninger, der kan have betydning for dig og dine pårørende under din indlæggelse. Hvis du og dine pårørende har yderligere spørgsmål, er I altid velkommen til at henvende jer til personalet.
Vi håber på et positivt samarbejde under din indlæggelse.
Dit forløb hos os
I Hjertesygdomme lægger vi meget vægt på at inddrage dig og dine pårørende i behandlingsforløbet. Lægen og plejepersonalet er de faglige eksperter, men du er ekspert i forhold til dine symptomer og dit liv. Derfor er din viden afgørende for et godt behandlingsforløb.
Vi bestræber os på at tilpasse plejen til dine ønsker og behov, men der vil kunne opstå ventetid på samtaler, stuegang og undersøgelser.
Stuegangen er det forum, hvor vi sammen med dig og dine pårørende kan træffe beslutninger og lægge planer for dit behandlingsforløb. Stuegangen foregår på hverdage fra kl. 09.00 til 15.00.
På hverdage efter kl 15 og i weekender varetager afdelingens læger hovedsageligt akutte opgaver og derfor kan du og dine pårørende ikke forvente at komme til at tale med en læge i dette tidsrum.
Det er ofte en god idé at have dine pårørende med til stuegang. Du kan aftale nærmere tidspunkt for stuegang med personalet.
Kl. 6.00: Du vil blive vækket, hvis du er i behandling med antibiotika, som skal gives ind i en blodåre, eller skal undersøges/behandles som nr. 1
Kl. 7.00 - 8.00: Personalet har vagtskifte. Vi beder om, at henvendelser til kontoret så vidt muligt ikke sker i dette tidsrum
Kl. 7.30 - 8.30: Du vil blive vækket af dagpersonalet for at få målt blodtryk m.m.
Kl. 8.00: Morgenbuffet
Kl. 9.00 - 15: Stuegang med afsnittets læger, diverse undersøgelser, træning med fysioterapeut/ergoterapeut m.m.
kl. 12.00: Middagsbuffet
kl. 12.00-14.00: Middagshvil
kl. 14.30: Eftermiddagskaffe
Kl. 15.00-16.00: Personalet har vagtskifte. Vi beder om, at henvendelser til kontoret så vidt muligt ikke sker i dette tidsrum
kl. 18.00: Aftensmad kl. 20.00: Aftenkaffe
kl. 22.00 Ro på stuerne
Under indlæggelsen vil de fleste opleve, at hjerterytmen skal overvåges. Du bliver tilkoblet en såkaldt telemetri med elektroder på brystet, ledninger og en lille boks, som sender signal til en overvågningsskærm, hvorfra personalet holder øje med og aflæser hjerterytmen.
Det er vigtigt, at du ikke forlader afsnittet, når du er tilkoblet hjerteovervågningen, da vi ellers ikke har mulighed for at reagere på evt. hjerterytmeforstyrrelser.
Hjerteovervågningen (telemetrien) kan godt tåle vand.
De fysiske rammer
Sengeafsnit 1 har plads til 18 indlagte patienter. Afsnittet varetager primært modtagelse, undersøgelse og behandling af patienter med hjertesvigt, pulmonal hypertension og medfødte hjertesygdomme samt patienter, der skal have/har fået nyt hjerte.
Sengeafsnit 2 har plads til 18 indlagte patienter. Afsnittet varetager primært modtagelse, undersøgelse og behandling af patienter med forskellige rytmeforstyrrelser, arvelige hjertesygdomme og patienter, der har overlevet hjertestop.
Sengeafsnit 3 har plads til 19 indlagte patienter. Afsnittet varetager primært modtagelse, undersøgelse og behandling af patienter med betændelse ved hjerteklapperne, klapsygdomme og blodprop i hjertet.
Alle tre sengeafsnit modtager også planlagte patienter, som kommer til undersøgelse og behandling for anden hjertesygdom.
Afsnittene ledes af en afdelingssygeplejerske i samarbejde med en overlæge, som har specialviden indenfor behandling af de sygdomme, som afsnittet behandler. Personalet består af læger, sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter, en sekretær og en serviceassistent.
Hjertesygdomme fungerer som uddannelsessted for yngre læger, lægestuderende, sygeplejestuderende og social- og sundhedsassistentelever.
Hele hospitalet er røgfrit - både inde og ude. Det er dog tilladt at ryge i de opstillede udendørs rygebokse. Personalet kan tilbyde dig hjælp til rygestop vha. samtale, nikotinplaster og/eller nikotintyggegummi.
De tre sengeafsnit lukker sammen til to sengeafsnit i vinterferien, påskeferien, 6 uger i sommerperioden, efterårsferien og hele julen/nytåret. Det betyder, at patienter der er indlagt på sengeafsnit 3 i ovenstående perioder, flytter ned i sengeafsnit 1 og 2.
Plejepersonalet fra sengeafsnit 3 fordeles ligeledes mellem sengeafsnit 1 og 2.
Når perioderne ophører, flytter sengeafsnit 3 tilbage i egne lokaler.
Mad og drikke
Vi serverer derfor en mere fedt, -sukker, -og proteinholdig menu end der normalt anbefales for raske mennesker. Du vil også blive tilbudt denne menu, selvom du har diabetes, og du kan derfor opleve, at dit insulinbehov øges under indlæggelsen.
Du kan altid tale med os, hvis du har nogle specielle ønsker i forhold til din menu - såkaldt ønskekost. Du bedes give os besked ved fødevareallergi eller hvis du af andre årsager har et ønske om at undgå bestemte fødevarer.
Alle måltider serveres fra madvognen i afsnittets køkken. Af hygiejnemæssige årsager er det kun personalet, der må betjene madvognen i forbindelse med morgen-, middags- og aftensmad.
Det er ikke tilladt for patienter og pårørende selv at forsyne sig fra vognen til disse måltider. Af hensyn til hygiejnen er det også kun personalet, der må hente mad og drikke i køleskab, fryser og køkkenskabe.
Det er yderst vigtigt, at du anvender beholderen med håndsprit på væggen hver gang, du tager imod din mad og/eller drikkevarer.
Mens du er sengeliggende, sørger personalet for mad og drikke til dig. Når du er oppegående, og din tilstand tillader det, henter du selv din mad og dine drikkevarer.
Telefon og internet
Du må gerne anvende mobiltelefoner til opkald og tekstbeskeder, dog skal mobilen være på lydløs.
Som patient og pårørende er du velkommen til at benyttet hospitalets gratis wi-fi:
Gå ind under indstillinger på din mobil, tablet, bærbare
For at undgå smittespredning i afsnittet, er det vigtigt at være opmærksom på hygiejnen. Bakterier og virus spredes ofte via vores hænder, og derfor er det vigtigt at vaske hænder samt at anvende håndsprit. Der hænger beholdere med håndsprit flere steder i afsnittet, som du og dine pårørende bedes anvende.
Du skal spritte og/eller vaske dine hænder:
Efter toiletbesøg og efter berøring af blærekateter, urinflaske eller urinpose
Efter du har nyst, hostet eller pudset næse
Før du tager mad og drikkevarer
Efter du har været i berøring med noget fra gulvet
Efter du har målt din temperatur
Du vil få udleveret patienttøj af personalet. Vi har en forventning om, at du har morgenkåbe eller lange bukser på, når du færdes på gangen og i fællesarealer. Du er meget velkommen til at gå i dit eget tøj på de indlæggelsesdage, hvor du ikke skal have foretaget undersøgelser eller andre indgreb.
Pårørende
Der er ingen faste besøgstider, dog beder vi alle tage hensyn til, at der kan være flere patienter så samme stue, og at medpatienter kan have forskellige behov. Vi forsøger vi at skabe ro på stuerne mellem kl. 12.00-14.00, da mange patienter hviler sig i dette tidsrum. Ligeledes bør der være ro på stuerne efter kl. 21.30, medmindre andet er aftalt med personalet.
Vi opfordrer til, at man tager hensyn til patientens og medpatienternes behov for ro og hvile, derfor bør man undgå for mange besøgende på stuen ad gangen.
Der opfordres ligeledes til at vise hensyn i opholdsstuen, således at det er rart for alle at være der.
Der er ikke mulighed for at købe mad i afdelingen.
Kaffe og te er gratis for pårørende i afsnittet. Kage, brød og andre drikkevarer er forbeholdt patienterne.
Caféerne er for patienter, ansatte, pårørende og andre besøgende.
Hverdage kl. 11.15 - 12.45 Weekender og helligdage lukket.
Her kan du købe udvalgte varme og kolde retter.
Mad og drikke udenfor caféernes åbningstider
Udenfor caféernes åbningstider findes der automater med et begrænset udvalg - fortrinsvis kolde drikkevarer, snacks og slik.
Indgang A, ved A203
Indgang C, ved Prøvetagning C210
Indgang G, ved Kiosken G206
Indgang J, ved Prøvetagning J210
Indgang J3, i venteområdet i Skadestue og Lægevagt
Vær opmærksom på
For at kunne overholde vores tavshedspligt både i forhold til dit og dine medpatienters behandlingsforløb, vil vi, hvis du er i stand til det, bede dig om at forlade stuen under din medpatients stuegang, såfremt du ligger på en 2-sengsstue.
Du må meget gerne selv tage initiativ til at forlade stuen.
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.