Traumecentret
Vi modtager patienter, som er kommet alvorligt til skade eller er blevet alvorligt syge. Her kan du læse om dit forløb og finde praktiske informationer.
Om Traumecentret
Sygdomme og skader vi behandler
På Traumecentret modtager og behandler vi patienter, som er kommet alvorligt til skade eller er blevet akut kritisk syge.
De fleste patienter kommer ind til os med ambulance. Nogle bliver fløjet ind med helikopter.
Vi modtager også patienter, som bliver flyttet fra andre hospitaler for at få behandling hos os.
Personale du møder
På Traumecentret kan du møde:
- Akutlæger
- Akutsygeplejersker
- Serviceassistenter
- Lægesekretærer
Du kan også forvente at møde personale, som er under uddannelse.
Dit ophold
Når du ankommer
Du bliver kørt direkte ind på en stue og bliver modtaget af et team, der er særligt uddannet til at tage sig af patienter i Traumecentret. Teamet vurderer din tilstand, og hvad der skal ske.
Mens du er her
Din behandling
Det er forskelligt hvilken slags behandling, patienter på Traumecentret har brug for. Det afhænger af, hvad der er sket med dig.
I mange tilfælde får du lavet undersøgelser som f.eks.:
- Blodprøver
- Ultralydsundersøgelser
- Røntgenundersøgelser
Faciliteter
Traumecentret er et lukket område i Akutafdelingen. Det betyder, at du altid skal have personale med, hvis du skal ud fra din stue.
Afdelingen består af enestuer og lokaler med flere observationslejer. Et observationsleje er et afskærmet område, hvor du ligger, mens personalet holder øje med dig.
Når du skal hjem
Du bliver hos os, så længe vi vurderer, at det er nødvendigt i forhold til din behandling. I nogle tilfælde bliver du flyttet til en anden afdeling på hospitalet, hvor din behandling fortsætter.
I de fleste tilfælde bliver du udskrevet og tager direkte hjem efter indlæggelse på Traumecentret. Ofte vil du gå til opfølgende behandling hos din egen læge.
Vi aftaler din opfølgende behandling med dig, inden du bliver afsluttet. Du er altid velkommen til at spørge os om din videre plan, hvis du er i tvivl.
Vi laver et udskrivelsesbrev om dit forløb hos os, som både du og din egen læge har adgang til på sundhed.dk. Der kan du finde information om den behandling, du har fået. Du kan også se de eventuelle aftaler, vi har lavet med dig.
Læs mere om udskrivelse og efterbehandling
Til pårørende
Kontakten med os
Du bliver kontaktet af os, hvis du er nær pårørende til en, der er kommet alvorligt til skade i en ulykke.
Besøg
Du må gerne besøge patienten.
Når du kommer, skal du henvende dig i receptionen i Skadestuen (Indgang J3). Personalet følger dig fra receptionen ind på patientens stue. Af hensyn til de andre patienter ser vi helst, at du opholder dig på patientens stue under besøget.
Din rolle som pårørende
Du kan som pårørende hjælpe med at:
- høre, hvad der bliver sagt under samtaler
- stille spørgsmål
Find vej
Adresse og kort
Adresse
Skadestue
Aarhus Universitetshospital
Palle Juul-Jensens Boulevard 161
Indgang J3, Plan 2
8200 Aarhus N
Kort
Traumecentret ligger ved Indgang J3.